Kategorier
Allmänt

Hundfoder – hur du väljer rätt!

Det kan vara lite nervöst att veta vilket hundfoder du ska välja till din hund. Men ta det bara lugnt, för det finns tips och råd att få. Du kan även fråga uppfödaren eller veterinären om du vill.

Om du skulle äta samma mat varje dag, till varje mål, så hade du säkert velat äta något som är gott och som ger dig allt i näringsämnen som du behöver. Så ska du även tänka när du ska välja rätt hundfoder till din familjemedlem. Men vad är då rätt och hur vet du att det är rätt för din hund

Om du precis har köpt, eller ska köpa, en valp så kan du alltid fråga uppfödaren vilken mat som valpen har fått. För även om du senare vill byta foder, så ska du alltid fasa ut och fasa in foder, inte tvärt börja med ett nytt. Ett tecken, om än långsiktigt, på att du ger din hund rätt foder är annars att hunden mår bra på alla sätt. Det är besked som du kan få av din veterinär på den årliga vaccinationen, om du själv har svårt att bedöma det.

Följ enkla riktlinjer för hundfoder

Du kan även följa några enkla riktlinjer för ditt hundfoder. Det som du ska ta in i valet är hundens storlek, ålder och aktivitetsnivå. Dessutom ska du självklart ta hänsyn till om hunden till exempel har några sjukdomar, allergier eller andra problem. Då kan det krävas en specialkost som du köper hos veterinären.