Om bloggen

Alla lyckliga familjer liknar varandra. Alla olyckliga familjer är olyckliga på sitt eget lilla vis. Leo Tolstoys inledande mening i boken Anna Karenina är talande för den här sidan. Här ska vi gå igenom allt som rör barn, relationer och familjer.

Idag så lever många i en tid av stress. Vi vill så mycket, men vi har så få luckor i vardagen att vi inte klarar av att genomföra de planer vi satt upp. Något som får oss att känna oss sämre. Det blir heller inte bättre av att vi idag kan jämföra oss med andra på ett helt annat sätt. Förr kunde man kanske ana hur andra familjer hade det.

Idag så är alla dörrar öppna för allmän beskådan. Genom sociala medier kan man se hur andra familjer lever och man kan därigenom också skapa ramar för jämförelse. Dessa är sällan till den egna fördelen. Sociala medier är bra sett till många saker – men just här så blir de enbart plågsamma. Man ska komma ihåg att den bild som visas upp utåt också är förljugen. Man vill visa upp en fasad och ingen lägger ut bilder eller information som visar upp den egentliga verkligheten. Det bör man vara medveten om.

Hur uppfostrar man barn i vår tid? Hur ska man som förälder förhålla sig till skärmtid, till internet, till olika spel och till det faktum att alla världens tv-program bara är ett klick på fjärrkontrollen bort? Vi ska försöka ge konkreta råd och allmänna tips kring detta.

En annan viktig sak handlar om familjelivet och den egna relationen. Hur får man ihop ett liv med två heltidsarbetande vuxna och en massa barn? Hur håller man kärleken vid liv – och hur gör man om den falnat? Vi kommer att skriva även om tuffa ämnen som separationer, skilsmässor och exempelvis vårdnadstvister på den här sidan. Allt för att bredda bilden och för att visa upp vad som kan hända om livet inte följer den räls man lagt. Det hoppas vi ska hjälpa.

Kost, träning och hälsa är också ämnen som vi brinner för. Samma sak gäller inredning, design och städning. Det senare är ett ämne som delar vårt land. Är det okej att ta professionell hemstädning? Vi ska visa upp för- och nackdelar med den lösningen och vi ska även gå igenom hur det fungerar, vad du ska tänka på och vilka saker du ska undvika. Kort sagt: den här sidan kommer att behandla allt som rör familjen. Vi hoppas att du ska trivas. Välkommen!