Kategorier
Trädgård

Stubbfräsning är inga problem för den som bor i Stockholm

Stubbfräsning är kanske inte så vanligt i Stockholm så att du ser det hända varje dag. En stubbe som du tycker är i vägen, kommer du däremot irritera dig på.

När irritationen över att du har en stubbe på din tomt, som är i vägen för allt du gör, kommer du snart längta efter att få undan den på ena eller andra sättet. Den kanske bara står där och börjar bli farlig då den håller på att förmultna och när det problemet blir alltför påträngande, då finns det inget annat att göra än att ta bort den själv eller anlita någon för jobbet.

Om du tänker prova själv ska du börja med att gräva ett dike. Det ska sträcka sig runt hela stubben och då får du tänka på att rötterna går utanför själva stammen. Det vill säga det som numera är en stubbe. När du grävt mycket och djupt kan du fästa en snara runt stubben och dra bort den med en traktor. Har du inte tillgång till det får det bli en grävare.

Vill du veta lite om hur stubbfräsning går till i Stockholm?

Det är säkert många som går omkring och undrar hur en stubbfräsning i Stockholm går till? Svaret är att man använder sig av en maskin som kallas för stubbfräs. Den kan man skära sönder stubben med. Det innebär att man fräser ner stubben i små, små bitar tills man kommit så långt ner att stubben i praktiken ligger under marknivå. Det är du som bestämmer hur långt ner du vill ha hålet.

Det finns tillfällen då du bara vill ha bort en irriterande stubbe. Andra gånger kanske du vill göra något speciellt just på den plats där stubben har stått. Då behöver man ta bort mycket mer av stubben än om det inte ska stå något annat på platsen. Fräsa eller gräva är de två metoder som brukar användas när man vill få bort en stubbe.