Kategorier
Juridik

Många föräldrar oroar sig för våldtäkt

Att vara förälder till ett barn kan vara förknippat med stor oro. Rädsla för sjukdomar, mobbning och i värsta fall även för något så fruktansvärt som våldtäkt.

Nästan alla föräldrar känner någon typ av oro för sina barn. Detta är helt naturligt, ja till och med nästan livsviktigt. Oron hindrar föräldrarna från att ta för lättvindigt på sitt föräldraskap och är ett led i att skydda sin avkomma från allt ont i världen. Utan oro hade många barn fått springa vind för våg och garanterat varit med om många hemska saker.

Ofta handlar föräldraoron om mindre saker. Om att deras barn ska bli utsatt i skolan, ha svårt att lära sig nya saker, skaffa vänner eller ramla och slå sig. I takt med att barnet växer förändras ofta föräldrarnas oro. Föräldrar till tonåringar är ofta oroade för andra, tyngre, saker som festande, droger och i värsta fall risken för våldtäkt.

Därför finns det en stark oro för våldtäkt

Speciellt föräldrar till unga tjejer kan tänka extra ofta på våldtäkt. Kanske är man nervös för att ens barn ska gå hem själv sent på natten och råka ut för någon man som vill henne illa. Eller så skräms man av tanken att hon ska bli för full och utnyttjas sexuellt av någon som egentligen är hennes vän. Oavsett vilket är tanken på våldtäkt ofta mycket skrämmande.

Dessvärre finns det inte speciellt mycket man som förälder kan göra för att skydda sitt barn från just våldtäkt. Självklart kan det vara till hjälp att ha en öppen kommunikation med sitt barn och vara noggrann med att hämta barnet istället för att det ska gå hem sent på kvällen genom skumma områden. Allra viktigast är att lära sitt barn att ingen har rätt att utnyttja någons kropp mot personens vilja.

För att kunna få mer information besök hemsida: våldtäkt.com