Kategorier
Familjebloggen

Låt flyttfirman sköta mer än bara transporten

Det är lätt hänt att en flytt blir ett enda stort stressmoment. Det är mycket som måste fixas. Men det finns flyttfirmor som kan hjälpa till även med packning, flyttstädning och annat.

Genom att låta en flyttfirma sköta mer än bara transporten behöver inte flytten bli så jobbig. Men det kan ändå vara bra att planera i god tid och sortera ut sådant som du inte längre använder eller som är trasigt. Har du ont om tid finns det exempelvis en flyttfirma i Stockholm som också erbjuder hjälp med vindsröjning och återvinning av sådant du rensat ut. Idag erbjuder de flesta flyttfirmor även hjälp med packning samt uppackning på den nya adressen. Vill du hellre packa själv kan du istället få flyttkartonger och packningsmaterial hemkört till dörren, något som spar massor av tid och underlättar för dig som inte har egen bil.

Hitta rätt flyttfirma

Det finns gott om flyttfirmor att välja mellan, men det är tyvärr inte alla som är bra och pålitliga. Det kan därför vara bra att fråga vänner och familj som själva flyttat, om tips och rekommendationer. Innan du kontaktar en flyttfirma kan det vara bra att fundera över om du även vill ha hjälp med vissa extratjänster, som exempelvis packning och flyttstädning. Eftersom priserna mellan olika flyttfirmor varierar en hel del, kan det vara bra att ta in kostnadsförslag från mer än ett företag. Be att få offerten specificerad så att du ser vad de olika tjänsterna kostar.